Yhteishaku - Koulutuskeskus Brahe
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin

Yhteishaku

Yhteishaku

 • Hakuaika on 18.2.–10.3.2020
 • Hakuaika päättyy 10.3. klo 15.00
 • Mahdolliset pääsykokeet järjestetään huhti-toukokuussa
 • Saat tiedon yhteishaun tuloksista aikaisintaan 11.6.2020. Jos olet antanut sähköpostiosoitteesi hakemuksella, saat tulokset myös sähköpostiisi.
 • Ota vastaan opiskelupaikkasi viimeistään 25.6.2020.

Hakuohje:https://opintopolku.fi/wp/ammatillinen-koulutus/nain-haet-kevaan-yhteishaussa-ammatilliseen/

Ammatillinen koulutus antaa aina jatko-opintokelpoisuuden. Perustutkinnon jälkeen voi hakea ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Ammatillista osaamista voi syventää myös ammattitutkinnon ja erikoisammattitutkinnon kautta. Yhteishaussa hakevat peruskoulun tai lukion suorittaneet. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, voit hakea opiskelemaan jatkuvassa haussa suoraan oppilaitokseen. Ulkomaisella todistuksella voit hakea yhteishaun harkintaan perustuvassa valinnassa. Täytä hakulomake huolellisesti ja valitse maksimissaan viisi hakukohdetta. Laita hakukohteet toivejärjestykseen ensisijaisesta aloittaen.

Tunnusten luominen ja Oma Opintopolku -palvelun käyttäminen

Oma Opintopolku on Opintopolun lisäpalvelu. Hakija kirjautuu palveluun Opintopolun etusivun linkin kautta. Hakijan ei pidä kirjautua Oma Opintopolku -palveluun hakulomakkeen täyttämistä varten. Hän voi kuitenkin myöhemmin kirjautua Omaan Opintopolkuun ja esimerkiksi seurata hakemuksensa etenemistä tai muokata sitä.

Omaan Opintopolkuun voi kirjautua tunnistautumalla

 • verkkopankkitunnuksin, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.

Omassa Opintopolussa hakija voi

 • lisätä ja poistaa hakutoiveita hakuaikana
 • vaihtaa hakutoiveiden järjestystä yhteishaussa hakuaikana
 • vastata hakutoiveisiin liittyviin kysymyksiin
 • muokata hakutoiveisiin liittyvien kysymysten aiempia vastauksia
 • muokata henkilötietoja myös hakuajan päätyttyä
 • katsella omaa hakemusta ja tulostaa sen
 • nähdä valintojen tulokset
 • ottaa opiskelupaikan vastaan.

Valma

Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavan koulutuksen haku keväällä 2020

 • Hakuaika on 19.5.-21.7.2020
 • Haku päättyy 21.7. klo 15.00
 • Saat tiedon valinnoista aikaisintaan 31.7.2020. Jos olet antanut s-postiosoitteesi hakulomakkeella, saat tulokset myös s-postiisi.
 • Ota paikka vastaan viimeistään 14.8.2020.

 

Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus VALMA on hyvä paikka tutustua rauhassa ammatillisiin perustutkintoihin ja punnita eri vaihtoehtoja. Oman alan löytyessä VALMAssa on mahdollista suorittaa jo ammatillisia opintoja tai mahdollisuuksien mukaan siirtyä tutkintotavoitteiseen koulutukseen jo kesken lukuvuoden. Opinnot suunnitellaan opettajan kanssa omien tavoitteiden mukaan. Lisätietoja hakeutumisesta: https://opintopolku.fi/wp/ammatillinen-koulutus/%ef%bb%bfammatilliseen-peruskoulutukseen-valmentava-koulutus/

Valinnasta tiedottaminen

Tiedotamme opiskelijavalinnasta kirjeitse, missä ovat ohjeet opiskelupaikan vastaanottamiseen. Mikäli et saa yhteishaussa opiskelupaikkaa, Opetushallitus lähettää sinulle ohjauskirjeen, missä kerrotaan pistemäärä ja varasijat eri hakukohteisiin. Muista, että jatkuvan haun kautta voit hakea suoraan oppilaitokseen ympäri vuoden, mikäli sinulla ei ole opiskelupaikkaa. Opinto-ohjaajat ja opintotoimiston henkilökunta auttavat sinua haussa ja koulutusvalinnoissa.

Tukea hakeutumiseen

Opinto-ohjaajan kanssa opiskelija voit keskustella hakeutumiseen liittyvistä asioista. Mikäli sinulla on aiempia opintoja tai muuta osaamista, voit arvioida opinto-ohjaajan kanssa niiden soveltuvuutta opiskeltavaan tutkintoon. Opinto-ohjaajan kanssa voit keskustella erilaisista polkuvaihtoehdoista ja muista valinnoista sekä niiden merkityksestä tulevaisuuden tavoitteisiin. Opinto-ohjaajat auttavat sinua myös, mikäli harkitset alanvaihtoa. Valmistumisen häämöttäessä saat ohjausta ja neuvontaa jatko-opintoihin hakeutumisessa.

Tekniikan alat:
Liisa Vares puh. 044 439 3458


Palvelualat ja luovat alat:
Pekka Korhonen puh. 0400 597 346

Luonnonvara-alat/Ruukin luonto-ja hevoskeskus:
Riikka Pajuvesa-Korkala puh. 040 834 3404

Opiskelijapalvelut

Opintotoimistoista saat apua ja neuvoja opiskeluusi liittyvissä asioissa kuten esimerkiksi koulumatka-, opintotuki- ja opiskelijakorttiasioissa. Opintotoimistosta saat myös erilaiset opiskeluun liittyvät todistukset ja opintosuoritusotteen.

Tekniikan alat ja palvelualat:
Niina Hiitola puh. 044 439 4333

Luovat alat/Mediakeskus Lybecker,
Hius-ja kauneudenhoitoala:
Suvi Happo puh. 0400 653 602


Luonnonvara-alat/Ruukin luonto-ja hevoskeskus:
Tiina Ovaska puh. 040 841 4172