Valma-koulutus - Koulutuskeskus Brahe
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin

Valma-koulutus

Valma –koulutus on ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaa koulutusta. Valma sopii niille nuorille, jotka eivät peruskoulun jälkeen vielä tiedä mihin ammattiin haluavat opiskella. Valmaan voivat hakea myös nuoret joiden haaveet omasta tulevasta ammattialasta ovat epärealistisia tai joiden pisteet eivät riitä unelma-alalle. Valmaan kannattaa hakeutua aina, jos opiskelu toisen asteen koulutuksessa, jostain syystä keskeytyy lukuvuoden aikana. Koulutuksesta saa 6 lisäpistettä yhteishakua varten.

Haku Valmaan tapahtuu Opintopolun kautta. Valman voi aloittaa syyslukukauden aikana. Valma-koulutuksessa etsitään tietoa ja tutustutaan käytännössä erilaisiin jatko-opintomahdollisuuksiin ja ammattialoihin. Valmalaiset vierailevat eri koulutusaloilla ja selvittävät käytännössä mikä ala kullekin on sopivin ja mieluisin, sinne he hakevat seuraavana keväänä. Mikäli koulutusaloillamme on vapaita koulutuspaikkoja valmalainen voi siirtyä tutkintoon johtavaan koulutukseen heti kun hän on siihen valmis.

Valma on suunnattu nuorelle, joka on suorittanut peruskoulun tai sitä vastaavan koulutuksen Suomessa tai muualla maailmassa, tai jolla on muuten edellytykset suoriutua opinnoista. Valmaan ovat tervetulleita myös maahanmuuttajat, joilla ei ole ammattia. Kielitasovaatimus on sama kuin perustutkinnoissa. Olemme tuloksellisesti ohjanneet maahanmuuttajat, joilla jo on jonkin alan ammattiosaamista, suoraan heille sopiviin perustutkintoihin. Opiskelijat viihtyvät Valmassa. Kaikki tukevat toisiaan ja ryhmässä on hyvä meininki!

Seuraavan koulutuksen aloitus

Valmaan haetaan opintopolun kautta www.opintopolku.fi

Täytä hakemus määräaikaan mennessä ja varmista paikkasi Valmassa!

Katso hakuohjeet ja aikataulut
https://www.raahenedu.fi/yhteishaku/

Jatkuva haku

Jatkuvahaku on käynnissä läpi vuoden. Hae Valmaan opintopolkuhaun ulkopuolisena aikana opistomme omalla hakulomakkeella. Valmasta voi kysellä vapaita opiskelupaikkoja myös puhelimitse. Opiskelun voit aloittaa heti kun olet varmistanut opiskelupaikkasi tai voit sopia aloituksen itsellesi sopivaksi ajankohdaksi. Hakulomake tästä

Lisätietoja
Erityisopettaja/opinto-ohjaaja
Eija Sassi
eija.sassi@raahenedu.fi
puh. 044 588 5597