Kansainvälinen toiminta

KANSAINVÄLINEN TOIMINTA

Raahen koulutuskuntayhtymälle on myönnetty ensimmäisten koulutuksen järjestäjien joukossa kansainvälisyystoiminnan akkreditointi syyskuussa 2015 ja se on voimassa 1.1.2016-31.12.2020. Akkreditoinnin tavoitteena on pitkäjänteinen ja laadukas opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuuden suunnittelu ja toteutus.

Ruukin maaseutuopisto tekee yhteistyötä alan oppilaitosten kanssa mm. Ranskassa, Puolassa, Ruotsissa ja Virossa. Raahen koulutuskuntayhtymällä on yhteistyöoppilaitoksia ympäri Euroopan.

Oppilaitoksen opiskelijoilla on mahdollista anoa apurahaa ulkomailla suoritettavaan työssäoppimiseen, tavoitteena oppilaitoksella on toteutta viisi opiskelijaliikkuvutta lukuvuosittain apurahan turvin. Lähivuosina 3-7 opiskelijaa on suorittanut työssäoppimista alan yrityksissa Euroopassa. Vuosina 2013-2016 opiskelijoita on ollut Alankomaissa, Espanjassa, Irlannissa, Islannissa, Portugalissa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Sveitsissä ja Virossa työssäoppimassa.

Opettajilla ja muulla henkilökunnalla on myös mahdollista hankkia apurahaa liikkuvuuteen, ja oppilaitoksen tavoitteena on 10 liikkuvuuspäivää lukuvuosittain. Vuosina 2013-2016 opettajat ovat olleet virkamatkoilla Iso-Britanniassa, Irlannissa, Ruotsissa, Tanskassa, USA:ssa ja Virossa.

Myös muualta saapuu työssäoppimaan ja vierailulle koulullemme opiskelijoita ja opettajia. Vuonna 2013 koulullamme vieraili opettajia Puolasta sekä ranskalaisia opiskelijoita työssäoppimisjaksollaan.

Opiskelijat suuntautuvat myös usein luokkaretkellään naapurimaihin. Vuonna 2013 opiskelijat olivat luokkaretkellä Ruotsissa ja vuonna 2014 Virossa ja Tanskassa.

Kansainvälisyydestä voit lukea lisää Raahen koulutuskuntayhtymän sivuilta täältä.