Kaksoistutkinnot

Kaksoistutkinto

Kaksoistutkinnossa suoritat yhtä aikaa ammatillisen tutkinnon ja ylioppilastutkinnon. Lukiossa opiskeltavia aineita ovat äidinkieli, matematiikka (lyhyt), englanti, terveystieto ja ainereaali (yhteiskuntaoppi, maantieto, psykologia, uskonto tai filosofia)

Syksyllä 2019 aloittavat kaksoistutkinto-opiskelijat
Syksyllä 2019 opintonsa aloittavat kaksoistutkinto-opiskelijat opiskelevat vaihtojaksojärjestelmässä siten, että jaksot 2 ja 4 opiskellaan lukiossa, joko Siikajoen lukiossa Ruukissa (järjestämme kuljetukset) tai oman lähilukion mukaan joko Raahessa tai Pyhäjoella. Jaksoissa 3 ja 5 opiskellaan digiluokassa eli etäopintoina yksi kurssi kussakin jaksossa. Kaksoistutkinnon aloittaville järjestetään preppauskurssit matematiikassa ja englannissa 1. jakson aikana.

Elokuun lopussa järjestetään lukioilla KT-kurssivalintatilaisuus, jossa lukion opot ovat ohjaamassa valintoihin.

Sisäänpääsyraja kaksoistutkinto-opintoihin on peruskoulun päättötodistuksessa vähintään arvosana 7 matematiikassa, englannissa ja äidinkielessä.

Suoritetut opinnot hyväksiluetaan ammatillisten opintojen yhteisiin aineisiin. Sähköisen ylioppilastutkinnon vuoksi opiskelijat tarvitsevat kannettavan tietokoneen.

Tarkempia tietoja laitteistovaatimuksista löytyy esimerkiksi tästä YTL: ohjeistuksesta:
https://www.ylioppilastutkinto.fi/images/sivuston_tiedostot/Ohjeet/Digabi/ytl_paatelaiteohje_2017_fi.pdf

Hakeminen

Kaksoistutkinto-opiskelijaksi voit ilmoittautua jo hakuvaiheessa mutta viimeistään heti koulun alettua elokuussa omalle ryhmänohjaajalle tai opintotoimistoon. Tuolloin opiskelijan tulee myös ilmoittaa meneekö opiskelemaan lukio-opintonsa Raahen lukioon vai omaan lähilukioon Pyhäjoen lukioon tai Siikajoen lukioon.

Kaksoistutkinnon suorittamisesta tiedotetaan lyhyesti jo ensimmäisinä koulupäivinä kaikille aloittaville opiskelijoille Wilma-tiedotteella ja -viestillä.

Jos olet jo suorittanut osan lukio-opinnoista, voit aloittaa niiden suorittamisen kaksoistutkintolaisena myös myöhemmässä vaiheessa opintoja. Myös tässä tilanteessa on hyvä olla mahdollisimman varhaisessa vaiheessa yhteydessä kaksoistutkintolaisten ryhmänohjaajaan, jotta voidaan suunnitella tarkemmin oma polkusi kaksoistutkinto-opiskelijana.