Hevostalouden ammattitutkinto

Hevostalouden ammattitutkinnon opinnoissa keskeistä ovat hevostalous ja hevosalan yritystoiminnassa toimiminen joko työntekijänä tai yrittäjäjä.

Erikoistuessa hevosavusteisten palvelujen tuottamiseen perehdyt mm. hevosten hyvinvoinnista huolehtimiseen, yrittäjänä toimimiseen, hevosavusteisten palvelujen tuottamiseen ja hevosten kouluttamiseen.

Ravivalmentajaksi suuntautuessa opiskelet hevosten hyvinvoinnista huolehtimista, yrittäjänä toimimista, hevosten kouluttamista sekä ravihevosten valmentamista ja kilpailuttamista.

Ratsastuksenopettajaksi suuntautuessa opiskelet mm. hevosten hyvinvoinnista huolehtimista, yrittäjänä toimimista sekä ratsastamista, ratsastuksen ja hevostaitojen opettamista sekä ratsastuksen valmentamista. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Ypäjän Hevosopiston kanssa.

Hakeutuminen koulutukseen
Koulutukseen on jatkuva haku.
Hevospalvelujentuottajan ja ravivalmentajan haku Ruukin maaseutuopistollehttps://www.raahenedu.fi/rmo/ruukin-maaseutuopisto/hakeutuminen/

Ratsastuksenopettajan haku Ypäjän Hevosopistolle http://www.hevosopisto.fi/koulutus/ammattitutkinto/ratsastuksenopettajakoulutus-yhteistyossa-ruukin-maaseutuopiston-kanssa/

Koulutus suunnitellaan yksilöllisesti ja sen kesto sekä sisältö riippuvat opiskelijan aiemmasta osaamisesta.

Ammattitutkinnon hakijalta edellytetään hevostalouden perustutkintoa tai työkokemuksella hankittuja vastaavia tietoja ja taitoja.

Ratsastuksenopettajaksi hakevalta edellytetään riittävää ratsastustaitoa. Hakijalla on oltava käytettävissä oma kurssihevonen, joka on vähintään kouluratsastuksen tasolla helppo A ja 120-tasolla esteissä. Lisäksi hakijalla on oltava käytössä nuori hevonen.

Kustannukset opiskelijalle
Koulutusmaksu opiskelijalle on:
Hevospalvelujentuottaja ja ravivalmentaja 450 €
Ratsastuksenopettaja kts hinnat http://www.hevosopisto.fi/koulutus/ammattitutkinto/ratsastuksenopettajakoulutus-yhteistyossa-ruukin-maaseutuopiston-kanssa/
Maksua ei palauteta, jos opinnot keskeytyvät.
Ruokailu ja majoitus opiskelijahinnoilla.
Hevosten majoitus vierastallissa opiskelijahinnoilla.

Lisätietoja
Ruukin maaseutuopisto, Riikka Pajuvesa-Korkala p. 040-8343 404 tai riikka.pajuvesa-korkala@raahenedu.fi
ratsastuksenopettajakoulutus Ypäjän Hevosopisto, Anu Korppoo p. 040-8607 611 tai anu.korppoo@hevosopisto.fi