Hevostalousala

Hevostalouden perustutkinto, 180 osp


Tutkintonimike: Hevostenhoitaja

Koulutuksessa tähdätään: talliyrittäjiksi tai hevosenhoitajiksi toisen palvelukseen. Opinnoissa keskeistä hevostalous, talliyrittäminen ja ravihevosten valmennus tai hevosharrastajan ohjaaminen ja ratsastus.

Tutkintonimike: Ratsastuksenohjaaja
Ratsastuksenohjaajalla on valmiudet työskennellä ohjaajana toisen palveluksessa tai itsenäisenä yrittäjänä. Keskeistä opinnoissa on ratsastaminen, ohjaaminen ja ratsastuskoulutoiminta.

 

Ensimmäisen vuosikurssin hevosopiskelijat toteavat ensimmäisestä kuukaudestaan koulussa seuraavaa:

”Opiskelu on monipuolista ja mukavaa. Ollaan ratsastettu, ajettu, hoidettu hevosia, opiskeltu ympäristöasioita, jätehuoltoa, englantia, äidinkieltä sekä hevostaitoa. Ollaan opittu valjastamaan sekä hoitamaan hevosia eri tavoin. Koulussa on hyvä yhteishenki ja mukavia opettajia. Ratsastustunnit ovat todella opettavaisia ja kehittäviä. Hevoset ovat erilaisia ja niiden kanssa työskentely on monipuolista.”

Janika, Inka ja Sini

 

”Ensimmäinen kuukausi tässä koulussa on tuntunut mukavalta. Tähän mennessä emme ole katuneet tämän koulun valitsemista. Tunnit ovat olleet suurimmaksi osaksi rentoja ja kivoja. Ensimmäiset viikot lähinnä tutustuimme kouluun, mutta nyt on alkanut kunnon opiskelu. Nyt jo on ollut paljon käytännöntunteja, esimerkiksi ratsastusta, ajoa ja hevostaitoa. Näillä tunneilla on kerrattu jo ennestään tuttuja asioita, mutta opittu myös paljon uutta, esimerkiksi lisää omasta istunnasta. Opettajat ovat olleet pääosin rentoja ja mukavia. Luokkakin alkaa tulla pikkuhiljaa tutuksi. Luokkahenki on nyt jo hyvä ja se paranee koko ajan.”

Tia-Maria & Erja