Tutkinnot

Tutkinnot ja niiden toteutustavat

Maatalousalan perustutkinnossa opiskellaan maaseutuyrittäjiksi. Tutkinnon voi suorittaa kokonaan tai siitä voi suorittaa tutkinnonosia, näyttötutkintoperusteisesti. Opiskelu on sijoittamista tulevaisuuteen, sillä osa EU-tuista on sidottu ammatilliseen pätevyyteen, josta ammattiopintojen todistus on selvä näyttö!

Hevostalouden perustutkinnossa voi opiskella näyttötutkintoperusteisesti, joko hevostenhoitajaksi tai ratsastuksenohjaajaksi. Hevostenhoitajan suuntautumisvaihtoehtoina ovat oppilaitoksen tarjonnan mukaan ravihevosten hoitaminen tai hevosharrastepalveluiden tuottaminen. Ratsastuksenohjaajan koulutus vastaa kansainvälisen ratsastuksenopettajan 1-tasoa.

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinnossa opiskellaan luonto-ohjaajiksi opetussuunnitelmaperusteisesti. Koulutus on riistapainotteinen, joka antaa valmiudet riista-alan työtehtäviin riistanhoidon ja kaupallisen metsästyksen alalla sekä alaan liittyvän yritystoiminnan parissa. Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena ja tutkinto on mahdollista saavuttaa kahdessa vuodessa.

Koulutuksiin haetaan täyttämällä hakulomake ja toimittamalla se suoraan oppilaitokseen todistusliitteiden kera. Aikuiskoulutus on monimuotokoulutusta, joten opiskelu onnistuu hyvin myös työn ohessa. Jokaiselle opiskelijalle tehdään opintojen alkaessa henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS).

Lähiopetusjaksoilla majoittuminen opiskelija-asuntolassa sekä ruokailu ovat maksuttomia. Aikuisten koulutuksen tuista löydät http://www.kela.fi/opintotuki, http://www.koulutusrahasto.fi/fi/rahastonesittely/ ja http://te-palvelut.fi/te/fi/tyonhakijalle/ammatinvalinta_koulutus/omaehtoinen_opiskelu/.