Opiskelijalle - Koulutuskeskus Brahe
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin

Opiskelijapalvelut tukena opinnoissa

Jos sinulla on kysymyksiä opiskelemastasi tutkinnosta tai opintojesi etenemisestä ryhmänohjaajat, opettajat ja opinto-ohjaajat ovat apunasi.

Opintotoimisto
Opintotoimistoista saat apua ja neuvoja opiskeluusi liittyvissä asioissa kuten esimerkiksi koulumatka-, opintotuki- ja opiskelijakorttiasioissa. Opintotoimistosta saat myös erilaiset opiskeluun liittyvät todistukset ja opintosuoritusotteen.

Raahen ammattiopisto: Niina Hiitola puh. 044 439 4333
Lybeckerin opisto: Suvi Happo puh. 0400 653 602
Ruukin maaseutuopisto: Tiina Ovaska puh. 040 841 4172


Opinto-ohjaaja
Opinto-ohjaajan kanssa opiskelija voit keskustella kaikista opintojen etenemiseen liittyvistä asioista. Mikäli sinulla on aiempia opintoja tai muuta osaamista, voit arvioida opinto-ohjaajan kanssa niiden soveltuvuutta opiskeltavaan tutkintoon. Opinto-ohjaajan kanssa voit keskustella erilaisista polkuvaihtoehdoista ja muista valinnoista sekä niiden merkityksestä tulevaisuuden tavoitteisiin. Opinto-ohjaajat auttavat sinua myös, mikäli harkitset alanvaihtoa. Valmistumisen häämöttäessä saat ohjausta ja neuvontaa jatko-opintoihin hakeutumisessa.

Raahen ammattiopisto: Liisa Vares puh. 044 439 3458
Lybeckerin opisto: Anna Juusola puh. 040 135 7158


Erityisopetus
Erityisopetuksen järjestämisellä ja suunnittelulla pyritään yksilöllisiin opiskeluratkaisuihin ja näin parantamaan opiskelumotivaatiota sekä ehkäisemään opintojen keskeyttämistä ja syrjäytymistä. Erityisopetuksen tavoitteena on turvata opiskelijalle opinnoissa hänen oppimisedellytystensä mukaiset tukitoimet sekä riittävä ohjaus.

Raahen ammattiopisto Ari Hannus puh. 040 135 7109 ja Juha Orava puh. 0400 561 855
Lybeckerin opisto Juha Orava puh. 0400 561 855
Ruukin maaseutuopisto Maria Kumpuvaara puh. 040 135 5008


Opiskelijahyvinvointi sekä opiskelijatoiminta

Jokaisessa koulutuskeskus Brahen yksikössä toimii opiskelijoiden edustajista valittu opiskelijakunnan hallitus. Opiskelijakunnan tärkeimpänä tehtävänä on toimia opiskelijoiden äänenä sekä edunvalvojana. Jokaisessa yksikössä toimii myös opiskelijatutoreita. Tutoreiden tärkeimpänä tehtävänä on toteuttaa yhdessä henkilöstön kanssa yhteisöllistä opiskeluhuoltoa esim. järjestämällä opiskeluhuollon teemakuukausien mukaisia tapahtumia ja tempauksia sekä toimimalla vertaistukena muille opiskelijoille.

Opiskelija-asunnot

Koulutuskeskus Brahen yksiköistä Ruukin maaseutuopistolla on opiskelija-asuntola.

Raahessa opiskelija-asuntoja voi kysyä mm. Kiinteistö Oy Kummatilta ja Raahen Seudun Asuntosäätioltä

Ruokailu

Perustutkinnon tai valmentavan koulutuksen opiskelijana saat opiskelupäivinä yhden maksuttoman aterian. Maa- ja metsätalousalan opiskelijat saavat myös maksuttoman aamiaisen ja päivällisen. Ruokailu tapahtuu yksikön opiskelijaravintolassa tai yksikön osoittamassa ruokapaikassa.Maksuton ruokailu ei koske oppisopimuksen, työvoimapoliittisen koulutuksen eikä henkilöstökoulutuksen opiskelijoita. Mikäli et pysty työpaikalla oppimisen aikana ruokailemaan yksikkösi opiskelijaravintolassa eikä sinulle tarjota työpaikassa ilmaista ateriaa, maksaa koulu sinulle ateriakorvausta.

Moodle, Wilma ja muut ohjelmistot

Moodleen pääset kirjautumaan tästä
Wilmaan pääset kirjautumaan tästä
Microsoft Office 365 tästä

Lukujärjestykset sekä työ- ja lomapäivät

Lukujärjestykset löydät Wilmasta

Lukuvuoden 2019 – 2020 työ- ja lomapäivät

Syyslukukausi 7.8. – 20.12.2019
Kevätlukukausi 7.1. – 29.5.2020
Syysloma vko 43
Itsenäisyyspäivä, vapaa 6.12.2019
Joululoma 21.12.2019 – 6.1.2020
Talviloma vko 10
Pääsiäinen 10.4. – 13.4.2020
Vappu, vapaa 1.5.2020
Helatorstai, vapaa 21.5.2020

Opintojen rakenne ja opiskelu

Valtakunnalliset opetussuunnitelman perusteet löytyvät Valtakunnalliset e-perusteet >

Ammatilliseen tutkintoon johtava opiskelu on paitsi perinteistä luokkamuotoista lähiopetusta myös itsenäistä tai ohjattua etäopis kelua, työpaikalla oppimista koulutus-tai oppisopimuksella sekä monimuoto-opiskelua, joka on usean eri opiskelumuodon yhdistelmä. Toiminnalliset oppimisympäristöt tukevat käytännönläheistä opiskelua. Osaamisperusteisuuden mukaisesti jokaisen opiskelijan opintopolku suunnitellaan yksilöllisesti huomioiden aiemmin hankittu osaaminen sekä mahdolliset erityisen tuen tarpeet. Ryhmänohjaaja perehdyttää opiskelijat opintoihin ja oppilaitoksen toimintaan. Hän laatii kanssasi henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman eli HOKS:n sekä seuraa, ohjaa ja tukee opintojesi edistymistä ja opiskelusi säännöllisyyttä. Koulutuskeskus Brahessa oppimista tuetaan myös mm. tukiopetuksen, erityisopetuksen sekä Opinpajatoiminnan avulla.