Matkailupalvelujen ammattitutkinto - Koulutuskeskus Brahe
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin

Matkailupalvelujen ammattitutkinto

Opiskele matkailupalvelujen osaajaksi

Kiinnostavatko monipuoliset asiakaspalvelun työtehtävät ja elämysten tuottaminen? Oletko jo alalla ja tarvitset täydennystä osaamiseesi, oletko hakeutumassa alalle vai miettimässä ryhtymistä alan yrittäjäksi? Matkailu on yksi Suomen kasvualoja ja siellä on hyvät työllisyysnäkymät!

Matkailupalvelujen ammattitutkinto antaa laaja-alaisen näkemyksen matkailuelinkeinosta, sen erityispiirteistä ja vetovoimatekijöistä. Keskeisiä teemoja ovat asiakasymmärrys ja asiakaspalvelun laatu, matkailun toimintaympäristön tuntemus ja sen eri muodot, ajankohtaiset ja tulevaisuuden trendit, vaikuttava viestintä sekä alan turvallisuus ja kestävyys.

Tutkinnon suoritettuasi osaat suunnitella, tuotteistaa, myydä ja toteuttaa erilaisia asiakaslähtöisiä matkailupalveluja. Tunnet Suomen matkailun vetovoimatekijöitä ja tunnistat oman alueesi kulttuurisia ja paikallisia erityispiirteitä. Osaat käyttää työssäsi digitaalisia työvälineitä ja ohjelmia, hyödyntää erilaisia sosiaalisen median kanavia ja tuottaa asiakaslähtöistä materiaalia. Saat valmiudet työskennellä myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti ja laatutietoisesti. Pätevöidyt erilaisiin matkailualan asiakasneuvonta-, myynti- ja markkinointitehtäviin, ohjelmapalveluihin, tapahtumatuotantoon tai majoituspalveluihin.

Koulutuksen voi suorittaa työn ohessa ja se toteutetaan monimuoto-opiskeluna, joka pitää sisällään lähi- ja etäopiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Koulutus kestää noin 1,5 vuotta ja lähi- ja/tai etäopetuspäiviä on noin 2-3 pv/kk.

Osoitat osaamisesi näyttöinä aidoissa työelämän tilanteissa. Huomioimme henkilökohtaisessa opiskelusuunnitelmassasi nykyisen osaamisesi. Opiskelet vain niitä asioita, joita tarvitset tutkinnon suorittamiseen ja joista on sinulle eniten hyötyä. Myös yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista. Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan näyttöinä, ilman koulutusta.

Ilmoittautuminen ja sähköinen haku: kirjaudu Wilman hakuun

Koulutukseen hakeutuminen ei edellytä Wilma-tunnuksia. Valitse kohta hae koulutukseen ja sen jälkeen valitse listasta oikea koulutus ja klikkaa koulutuksen edessä olevaa rastia, jolloin koulutus siirtyy ostoskoriin. Täydennä puuttuvat tiedot ja lähetä hakemus. Otamme yhteyttä hakemuksen saapumisen jälkeen.

Hakuaika: non-stop haku Wilman kautta.
Koulutus alkaa: syksyllä 2020, tarkempi aloituspäivä ilmoitetaan myöhemmin.

Tutkinnon rakenne

Matkailupalvelujen ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

PAKOLLINEN TUTKINNON OSA | 50 OSP
Matkailun asiakaspalvelutehtävissä toimiminen, 50 osp,

VALINNAISET TUTKINNON OSAT | 100 OSP
Hotellin puhtauspalveluissa toimiminen, 25 osp
Hotellin vastaanotossa toimiminen, 45 osp
Kokous- tai kongressipalvelutehtävissä toimiminen, 25 osp
Matkailun asiakasneuvonta- ja myyntipisteen hoitaminen, 30 osp
Matkailun markkinointi- ja myyntitehtävissä toimiminen, 45 osp
Matkailualan turvallisuusosaajana toimiminen, 25 osp
Ohjelmapalvelujen toteuttaminen, 45 osp
Tapahtuman tuottaminen ja toteuttaminen, 55 osp
Yksilöityjen matkailupalvelukokonaisuuksien koordinointi, 35 osp

Ammatillinen tutkinnon osa yrittäjän ammattitutkinnosta | 30 osp
Tutkintoon voi sisällyttää yhden ammatillisen tutkinnon osan yrittäjän ammattitutkinnosta.
Tutkinnon osan laajuus on tässä kohdassa 30 osaamispistettä.

Ammatillinen tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta | 5-25 osp
Tutkintoon voi sisällyttää yhden ammatillisen tutkinnon osan ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta.
Tutkinnon osan laajuus voi olla tässä kohdassa vähintään 5 osaamispistettä ja enintään 25 osaamispistettä.

Tästä pääset tutkinnon perusteisiin

Ota yhteyttä!

Koulutuksen hinta
Opiskelijamaksu on 300€. Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella. Työllisyysrahasto myöntää ammattitutkintostipendin henkilölle, joka on suorittanut ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon. Tarkista ehdot https://www.tyollisyysrahasto.fi/

Kysy lisää!
Sari Alajoki, tutkinnon vastuukouluttaja
puh. 040 135 7163
sari.alajoki@raahenedu.fi

Oppisopimusopiskelu
Eveliina Noponen
puh. 040 663 8815
eveliina.noponen@raahenedu.fi