Lybeckerin opisto

Lybeckerin opisto on maamme vanhin suomenkielinen käsi- ja taideteollisuusoppilaitos. Opetusta on järjestetty meillä jo vuodesta 1844 alkaen. Opisto kuuluu Koulutuskeskus Braheen. Opistomme sijaitsee Raahessa, 25 000 asukkaan merellisessä ja opiskelijamyönteisessä kulttuurikaupungissa.

Opistossamme voit suorittaa kolme eri perustutkintoa:

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, jossa voit suuntautua animaattoriksi ja peligraafikoksi, graafiseksi suunnittelijaksikuvataiteen ammattilaiseksi, video- ja valokuvaajaksi, markkinointisuunnittelijaksi tai tapahtumateknikoksi.

Taideteollisuusalan perustutkinto, jossa voit suuntautua sisustus- ja kalustealan artesaaniksi tai sisärakentajaksi. 

Pintakäsittelyalan perustutkinto, jossa voit opiskella maalariksi tai lattianpäällystäjäksi. Pintakäsittelyalan perustutkinnon koulutus järjestetään Oulussa.

Opinnoissa painotetaan yrittäjyyttä ja työelämätaitoja. Osa osaamisesta hankitaan työpaikoilla käytännön työtehtävissä.

Opiskeluaikana on mahdollista opiskella myös ulkomailla. Lisäksi meillä voi suorittaa ammatillisen tutkinnon ohessa lukio-opintoja ja valmistua ylioppilaaksi. Ammatillisen perustutkinnon suorittaneilla on yleinen jatko-opintokelpoisuus eli Lybeckerin opistosta valmistuneet voivat hakeutua jatko-opintoihin haluamalleen alalle ammattikorkeakouluihin tai yliopistoihin.