Maalari

Tutkinto: pintakäsittelyalan perustutkinto, rakennusmaalauksen osaamisala, maalari

Maalarin opinnoissa perehdyt monipuolisesti korjaus- ja uudisrakentamisen maalaustöihin. Opintoihin sisältyvät sisäpintojen tasoite- ja tapetointityöt sekä ruiskumaalauksen perusteet. Lisäksi voit syventää osaamistasi julkisivujen pintakäsittelyn sekä kalusteiden ja rakennusosien maalaustöiden osalta.

Osaamisen karttuessa työskentely tapahtuu asiakastyökohteissa sekä yksin että työryhmissä työskennellen. Teoriaopinnot tukevat asiakastöissä tarvittavaa osaamista. Osan opinnoista opiskelet koulutussopimuksella alan työpaikoilla tai verkko-opintoina.

Etenet opinnoissasi tutkinnon osa kerrallaan. Kun olet harjoitellut riittävästi tutkinnon osan ammattitaitovaatimuksia käytännön projekteissa, osoitat osaamisesi näytössä – jälleen tekemällä käytännön työtehtäviä.

Opintojen rakenne

Pintakäsittelyalan perustutkinnon muodostumiseen voit perehtyä eperusteissa.

Pakollisia tutkinnon osia ovat rakennusten korjausmaalaus ja uudisrakennusmaalaus.

Lisäksi maalarin opinnoissa suoritettavia valinnaisia tutkinnon osia ovat pientalojen ulkomaalaus, rakennuspintojen ruiskumaalaus, tapetointi ja ruiskutasoitetyöt. Laadit yhdessä vastuukouluttajasi kanssa henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman (HOKS), jota päivitetään opintojen edetessä.

Työpaikat ja jatko-opinnot

Opinnot antavat sinulle valmiudet työskennellä rakennus-, sisustustyö- ja remonttiyrityksissä. Esimerkkinä työtehtävistä ovat erilaiset sisäpintojen viimeistelytyöt kuten maalaus-, tasoitus- ja tapetointityöt uudisrakennus- ja remonttikohteissa. Voit olla osana rakennusporukkaa tai oman alan yrittäjyys voi olla sinun urapolkusi.

Vahvan ammatillisen perusosaamisen ja hankitun työkokemuksen myötä voit syventää osaamistasi pintakäsittelyalan ammatti- tai erikoisammattitutkinnon avulla.

Hakeminen

Koulutukseen voit hakea jatkuvassa haussa ympäri vuoden. Opinnot voit aloittaa joustavasti silloin kun sinulle sopii ja valmistuminen tapahtuu oman henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti.

Hae opiskelemaan jatkuvan haun lomakkeella. Otamme sinuun yhteyttä.

Hakulinkki, jatkuva haku ->

tai ottamalla suoraan yhteyttä kouluttajiin Pekka Rantakariin, 044 439 3460, pekka.rantakari@raahenedu.fi, tai Juho Kostekiveen, 040 135 7154, juho.kostekivi@raahenedu.fi.