Lattianpäällystäjä

Tutkinto: pintakäsittelyalan perustutkinto, lattianpäällystyksen osaamisala, lattianpäällystäjä

Koulutuspaikka Oulu

Lattianpäällystyksen opinnoissa perehdyt lattiapintojen esikäsittelytöihin sekä opit toteuttamaan monipuolisesti matto- ja lukkoliitostuotteiden asentamista. Lisäksi voit syventää osaamistasi laatoitustöiden, vedeneritysten sekä betonilattioiden pinnoittamisen osalta.

Opintojen edetessä työskentely tapahtuu asiakastyökohteissa sekä yksin että työryhmissä työskennellen. Teoriaopinnot ovat tukena käytännön työtehtävien rinnalla tuottaen työssä tarvittavaa osaamista. Osan opinnoista opiskelet koulutussopimuksella alan työpaikoilla tai verkko-opintoina.

Etenet opinnoissasi tutkinnon osa kerrallaan. Kun olet harjoitellut riittävästi tutkinnon osan ammattitaitovaatimuksia käytännön projekteissa, osoitat osaamisesi näytössä – jälleen tekemällä käytännön työtehtäviä.

Opintojen rakenne

Pintakäsittelyalan perustutkinnon muodostumiseen voit perehtyä eperusteissaPakollinen tutkinnon osa on lattianpäällystyksen perustyöt (50 osp) sekä jokin seuraavista tutkinnon osista: mattotyöt (35 osp), parkettityöt (35 osp) tai lattioiden laatoitustyöt (35 osp).

Lisäksi lattianpäällystäjän opinnoissa opiskelet valitsemiasi tutkinnon osia omien uratavoitteidesi mukaisesti. Suoritettavia valinnaisia tutkinnon osia voivat olla mm.

  • mattotyöt
  • parkettityöt
  • lattioiden laatoitustyöt
  • valinnaisten vaihtoehdot
  • massapäällystystyöt
  • lattianpäällysteiden uusiminen
  • vedeneristyksen perustyöt
  • sisämaalaustyöt
  • puulattioiden pintakäsittelyt
  • rakenteiden korjaus

Laadit yhdessä vastuukouluttajan kanssa henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman (HOKS), jota päivitetään opintojen edetessä.

Jos tulet opiskelemaan suoraan peruskoulusta, opiskelet ammatillisten tutkinnon osien lisäksi 35 osp yhteisiä tutkinnon osia: viestintä- ja vuorovaikutusosaamista, matemaattis-luonnontieteellistä osaamista sekä yhteiskunta- ja työelämäosaamista. Jos sinulla on ylioppilastutkinto tai aiempi ammatillinen perustutkinto, yhteisten tutkinnon osien osaaminen tunnustetaan pääasiallisesti aiemmista opinnoista. Et siis opiskele meillä esimerkiksi matematiikkaa tai kieliä, jos olet hankkinut osaamisen jo aiemmissa opinnoissasi.

Työpaikat ja jatko-opinnot

Opinnot antavat sinulle valmiudet työskennellä lattianpäällystystyössä rakennus-, sisustustyö- ja remonttiyrityksissä. Esimerkkinä työtehtävistä ovat uudisrakennus- ja remonttikohteissa tehtävät erilaiset muovimattojen sekä laminaattien tai parkettien asennustyöt. Myös laatoitus sekä betonilattioiden pinnoitustyöt voivat kuulua työtehtäviisi. Voit olla osana rakennusporukkaa tai oman alan yrittäjyys voi olla sinun urapolkusi.

Vahvan ammatillisen perusosaamisen ja hankitun työkokemuksen myötä voit syventää osaamistasi pintakäsittelyalan ammatti- tai erikoisammattitutkinnon avulla. Ammatillisen perustutkinnon suorittaneella on yleinen jatko-opintokelpoisuus, eli valmistumisen jälkeen voit hakeutua jatko-opintoihin myös muille aloille ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

Hakeminen

Koulutukseen voit hakea jatkuvassa haussa ympäri vuoden. Opinnot voit aloittaa joustavasti silloin kun sinulle sopii ja valmistuminen tapahtuu oman henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti.

Hae opiskelemaan jatkuvan haun lomakkeella. Otamme sinuun yhteyttä.

Hakulinkki, jatkuva haku ->

tai ottamalla suoraan yhteyttä kouluttaja Pekka Rantakariin, 044 439 3460, pekka.rantakari@raahenedu.fi.