Lattianpäällystäjä

Tutkinto: pintakäsittelyalan perustutkinto, lattianpäällystyksen osaamisala, lattianpäällystäjä

Lattianpäällystyksen opinnoissa perehdyt lattiapintojen esikäsittelytöihin sekä opit toteuttamaan monipuolisesti matto- ja lukkoliitostuotteiden asentamista. Lisäksi voit syventää osaamistasi laatoitustöiden, vedeneritysten sekä betonilattioiden pinnoittamisen osalta.

Opintojen edetessä työskentely tapahtuu asiakastyökohteissa sekä yksin että työryhmissä työskennellen. Teoriaopinnot ovat tukena käytännön työtehtävien rinnalla tuottaen työssä tarvittavaa osaamista. Osan opinnoista opiskelet koulutussopimuksella alan työpaikoilla tai verkko-opintoina.

Etenet opinnoissasi tutkinnon osa kerrallaan. Kun olet harjoitellut riittävästi tutkinnon osan ammattitaitovaatimuksia käytännön projekteissa, osoitat osaamisesi näytössä – jälleen tekemällä käytännön työtehtäviä.

Opintojen rakenne

Pintakäsittelyalan perustutkinnon muodostumiseen voit perehtyä eperusteissaPakollinen tutkinnon osa lattianpäällystäjälle on lattianpäällystyksen perustyöt.

Lisäksi valitaan yksi tutkinnon osa seuraavista: mattotyöt, parkettityöt tai lattialaatoitus.

Lisäksi lattianpäällystäjän opinnoissa suoritettavia valinnaisia tutkinnon osia ovat lattiapäällysteiden uusiminen, märkätilojen muovimattotyöt, puulattioiden pintakäsittelyt ja märkätilojen laatoitus. Laadit yhdessä vastuukouluttajan kanssa henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman (HOKS), jota päivitetään opintojen edetessä.

Työpaikat ja jatko-opinnot

Opinnot antavat sinulle valmiudet työskennellä lattianpäällystystyössä rakennus-, sisustustyö- ja remonttiyrityksissä. Esimerkkinä työtehtävistä ovat uudisrakennus- ja remonttikohteissa tehtävät erilaiset muovimattojen sekä laminaattien tai parkettien asennustyöt. Myös laatoitus sekä betonilattioiden pinnoitustyöt voivat kuulua työtehtäviisi. Voit olla osana rakennusporukkaa tai oman alan yrittäjyys voi olla sinun urapolkusi.

Vahvan ammatillisen perusosaamisen ja hankitun työkokemuksen myötä voit syventää osaamistasi pintakäsittelyalan ammatti- tai erikoisammattitutkinnon avulla.

Hakeminen

Koulutukseen voit hakea jatkuvassa haussa ympäri vuoden. Opinnot voit aloittaa joustavasti silloin kun sinulle sopii ja valmistuminen tapahtuu oman henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti.

Hae opiskelemaan jatkuvan haun lomakkeella. Otamme sinuun yhteyttä.

Hakulinkki, jatkuva haku ->

tai ottamalla suoraan yhteyttä kouluttajiin Pekka Rantakariin, 044 439 3460, pekka.rantakari@raahenedu.fi, tai Juho Kostekiveen, 040 135 7154, juho.kostekivi@raahenedu.fi.