Pintakäsittelyalan eat - Koulutuskeskus Brahe
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin

Pintakäsittelyalan erikoisammattitutkinto

Työnkuva

Osaamisalat
Rakennusmaalauksen osaamisala
Lattianpäällystyksen osaamisala
Teollisen pintakäsittelyn osaamisala

Rakennusmaalauksen osaamisalan suorittanut maalarimestari on erikoistunut korjaus- ja uudisrakennusmaalaustöihin. Hän osaa myös tapetoinnin, tasoitetöiden ja ruiskumaalauksenperusteet siten, että kykenee johtamaan maalareiden työskentelyä. Rakennusten sisäpuolistenpintojen maalauksen ja tapetoinnin lisäksi hänellä voi olla erikoisosaamisena tasoitetyöt tai julkisivujen pintakäsittelyt.

Lattianpäällystyksen osaamisalan suorittanut lattiamestari osaa tehdä alalle tyypillisiä työsuunnitelmia ja kustannuslaskelmia ja johtaa lattianpäällystäjien työskentelyä. Hän voi olla erikoistunut mattomaisten päällysteiden asennuksiin, tai hänellä voi olla erikoisosaamista laatoituksista, parkettitöistä tai betonilattioiden pinnoituksista.

Teollisen pintakäsittelyn osaamisalan suorittanut pintakäsittelymestari voi työskennellä metallituotemaalaamossa tai teollisen pintakäsittelyn tuotantolaitoksissa. Hän voi olla erikoistunut metallituotteiden pintakäsittelyyn, joka sisältää esimerkiksi korroosionestokäsittelyitä ja ruiskumaalausta. Pintakäsittelylaitoksissa hän voi hoitaa pintakäsittelylinjoja johtaen erilaisia kemiallisia pintakäsittelyitä sekä kuumasinkitystä.

Pintakäsittelyalan erikoisammattitutkinnon suorittaneita työskentelee esimerkiksi itsenäisinä ammatinharjoittajina rakennustyömailla, pintakäsittelyalan yrittäjinä, yritysten vastuullisissa työ- ja esimiestehtävissä sekä erilaisissa opetus-, konsultointi- ja valvontatehtävissä. Toiminta voi olla erittäin laaja-alaista tai johonkin erityisosaamiseen suuntautunutta.

 

Kenelle

Koulutus soveltuu erityisesti alalla toimiville yrittäjille sekä ammatillisen peruskoulutuksen ja pitkän työkokemuksen ja hyvän terveyden omaaville henkilöille.

Tutkinnon sisältö

Pintakäsittelyalan erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinnossa on kolme osaamisalaa ja kolme tutkintonimikettä.

Rakennusmaalauksen osaamisala, maalarimestari.
Rakennusmaalauksen osaamisalassa voi erikoistua joko maalausalan erikoistehtäviin tai maalausalan työnjohtotehtäviin.

Lattianpäällystyksen osaamisala, lattiamestari

Teollisen pintakäsittelyn osaamisala, pintakäsittelymestari.

Tutustu tutkinnon perusteisiin eperusteista

Tiedustelut

Pekka Rantakari,
puh. 044 439 3460
pekka.rantakari@raahenedu.fi