Kaksoistutkinnot - Koulutuskeskus Brahe
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin

Kaksoistutkinnossa suoritat samanaikaisesti

ylioppilastutkinnon ja ammatillisen perustutkinnon

Kaksoistutkinnossa opiskelet samaan aikaan ammattiin ja ylioppilaaksi. Aloittavat opiskelijat suorittavat lukio-opintonsa uudessa parannetussa järjestelmässä vaihtojaksoittain niin, että opetusta on kahdessa jaksossa pelkästään lukiolla.

Lukiossa opiskeltavia aineita ovat äidinkieli, matematiikka (lyhyt), englanti, terveystieto ja ainereaali (yhteiskuntaoppi, maantieto, psykologia, uskonto tai filosofia). Kaksoistutkinto-opiskelijat opiskelevat osan jaksoista lukiossa, joko Raahessa tai oman lähilukion mukaan joko Siikajoella tai Pyhäjoella, tai digiluokassa eli etäopintoina. Kaksoistutkinnon aloittaville järjestetään preppauskurssit matematiikassa ja englannissa. Opinnoissa menestyminen edellyttää opiskelijalta oma-aloitteisuutta sekä kykyä ja motivaatiota opiskella myös itsenäisesti asioita.

Suoritetut opinnot hyväksiluetaan ammatillisten opintojen yhteisiin aineisiin. Sähköisen ylioppilastutkinnon vuoksi opiskelijat tarvitsevat kannettavan tietokoneen.

Sisäänpääsyraja kaksoistutkinto-opintoihin on peruskoulun päättötodistuksessa vähintään arvosana 7 matematiikassa, englannissa ja äidinkielessä.

Ilmoittautuminen

Kaksoistutkinto-opiskelijaksi voit ilmoittautua jo hakuvaiheessa mutta viimeistään heti koulun alettua elokuussa kaksoistutkintolaisten ryhmänohjaaja Saara Holapalle. Tuolloin opiskelijan tulee myös ilmoittaa meneekö opiskelemaan lukio-opintonsa Raahen lukioon vai omaan lähilukioon Pyhäjoen lukioon tai Siikajoen lukioon.

Kaksoistutkinnon suorittamisesta tiedotetaan lyhyesti jo ensimmäisinä koulupäivinä kaikille aloittaville opiskelijoille Wilma-tiedotteella ja -viestillä.

Jos olet jo suorittanut osan lukio-opinnoista, voit aloittaa niiden suorittamisen kaksoistutkintolaisena myös myöhemmässä vaiheessa opintoja. Myös tässä tilanteessa on hyvä olla mahdollisimman varhaisessa vaiheessa yhteydessä kaksoistutkintolaisten ryhmänohjaajaan, jotta voidaan suunnitella tarkemmin oma polkusi kaksoistutkinto-opiskelijana.

Lisätiedot

Ryhmänohjaaja
Saara Holappa
saara.holappa@raahenedu.fi