Jatkuva haku - Koulutuskeskus Brahe
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin

JATKUVA HAKU

Milloin voin hakea jatkuvassa haussa?
Jatkuvan haun kautta voit hakeutua opiskelemaan Braheen joustavasti ympäri vuoden. Hakuajat vaihtelevat koulutuksittain. Näiltä sivuilta sekä Brahen somekanavista löydät tietoa haussa olevista koulutuksista sekä jatkuvan haun käytänteistä. Opinto-ohjaajamme auttavat myös mielellään sinulle soveltuvan koulutusalan ja tutkinnon valinnassa. Jatkuva haku mahdollistaa ammatillisiin opintoihin hakeutumisen joustavasti ympäri vuoden niin nuorille kuin aikuisille. Tarjoamme myös ammatillisiin opintoihin valmentavaa VALMA-koulutusta sekä lyhyt-, kortti-ja pätevyyskoulutuksia.

Ketkä voivat hakea?
Jatkuvassa haussa voivat hakea kaikki hakijat, jotka haluavat suorittaa ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osia ja kehittää osaamistaan. Mikäli sinulla on aikaisempi ammatillinen tai korkea-asteen tutkinto, voit hakea ammatillisiin opintoihin jatkuvassa haussa.

Miten valinta tehdään?
Ammatillisiin tutkintoihin opiskelijavalinnat tehdään Brahen yhteisten valintakriteerien mukaisesti. Valinnassa huomioidaan hakijan koulutustarve, aikaisempi osaaminen ja lähtökohdat sekä opiskelumotivaatio. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi eikä kielitaitoasi voida muuten todentaa, saat hakemuksen tekemisen jälkeen kutsun suomen kielen kokeeseen. Osa ammatillisista koulutuksista, kuten logistiikan perustutkinto, kuuluu SORA-lainsäädännön alaisuuteen. Sinun kannattaa etukäteen tarkistaa, ettei tutkinnossa ole sellaisia vaatimuksia, jotka voivat olla esteenä opiskelijaksi valinnalle tai tutkinnon suorittamiselle.

Miten hakeudun?
Etsi sinua kiinnostava koulutus ja tarkista koulutuskalenterista, milloin voit hakea. Saat hakemisesta myös lisätietoja koulutuksen yhteyshenkilöltä tai opintotoimistosta. Kun haku koulutukseen on auki, klikkaa koulutus ostoskoriin ja jatka hakeutumista ohjeen mukaan. Ammatillisten tutkintojen ja tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutukseen voi hakea joustavasti ympäri vuoden ja opinnot alkavat henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Oppisopimuskoulutuksista ota yhteyttä oppisopimustoimistoon, puh. 040 6638815.

Hakeutumisen jälkeen olemme sinuun yhteydessä opintojen aloituksen ja valintahaastattelun suhteen. Tervetuloa opiskelemaan Koulutuskeskus Braheen!

Voit hakea jatkuvassa haussa, jos:

 • Et saanut yhteishaussa opiskelupaikkaa tai haet opiskelupaikkaa yhteishaun ulkopuolella
 • Sinulla ei ole ammatillista tutkintoa tai haluat suorittaa loppuun aikaisemmin kesken jääneen ammatillisen koulutuksen
 • Sinulla on toinen ammatillinen tutkinto tai yo-tutkinto ja haluat jatkaa opintojasi
 • Haluat suorittaa toiselta osaamisalalta tutkinnon tai tutkinnon osia
 • Sinulla on työelämässä hankittua osaamista ja haluat kehittää osaamistasi
 • Olet töissä ja haluat suorittaa tutkinnon tai tutkinnon osia oppisopimuskoulutuksena

Jos olet juuri päättänyt peruskoulun, kymppiluokan tai ammatilliseen koulutukseen valmistavan koulutuksen, haet ensisijaisesti yhteishaussa.
Yhteishaun lisäksi voit hakea myös jatkuvissa hauissa, jos niissä on tarjolla sinulle sopiva koulutus.

Jatkuvan haun valintaperusteet

 • Koulutustarve
 • Aikaisemmin hankittu osaaminen
 • Opiskelu-, urakehitys- ja työskentelymahdollisuudet
 • Opiskelumotivaatio
 • Osalla aloista valinta perustuu henkilökohtaiseen haastatteluun
 • Kielitaito: mikäli äidinkieli on muu kuin suomi, kielitaito arvioidaan haastatteluin.
 • Terveydentila: joillakin aloilla on erityisiä terveyteen ja turvallisuuteen liittyviä vaatimuksia.

OPINTOTOIMISTO

Opintotoimistoista saat apua ja neuvoja opiskeluusi liittyvissä asioissa kuten esimerkiksi koulumatka-, opintotuki- ja opiskelijakorttiasioissa. Opintotoimistosta saat myös erilaiset opiskeluun liittyvät todistukset ja opintosuoritusotteen.

Tekniikan alat ja palvelualat:
Niina Hiitola puh. 044 439 4333

Luovat alat/Mediakeskus Lybecker,
Hius-ja kauneudenhoitoala:
Suvi Happo puh. 0400 653 602


Luonnonvara-alat/Ruukin luonto-ja hevoskeskus:
Tiina Ovaska puh. 040 841 4172

OPINTO-OHJAAJA

Opinto-ohjaajan kanssa opiskelija voit keskustella hakeutumiseen liittyvistä asioista. Mikäli sinulla on aiempia opintoja tai muuta osaamista, voit arvioida opinto-ohjaajan kanssa niiden soveltuvuutta opiskeltavaan tutkintoon. Opinto-ohjaajan kanssa voit keskustella erilaisista polkuvaihtoehdoista ja muista valinnoista sekä niiden merkityksestä tulevaisuuden tavoitteisiin. Opinto-ohjaajat auttavat sinua myös, mikäli harkitset alanvaihtoa. Valmistumisen häämöttäessä saat ohjausta ja neuvontaa jatko-opintoihin hakeutumisessa.

Tekniikan alat:
Liisa Vares puh. 044 439 3458


Palvelualat ja luovat alat:
Pekka Korhonen puh. 0400 597 346

Luonnonvara-alat/Ruukin luonto-ja hevoskeskus:
Riikka Pajuvesa-Korkala puh. 040 834 3404