Hevostalouden ammattitutkinto - Koulutuskeskus Brahe
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin

Hevostalouden ammattitutkinto

Hevostalouden ammattitutkinnon opinnoissa keskeistä ovat hevostalous ja hevosalan yritystoiminnassa toimiminen joko työntekijänä tai yrittäjäjä. Erikoistuessa hevosavusteisten palvelujen tuottamiseen perehdyt mm. hevosten hyvinvoinnista huolehtimiseen, yrittäjänä toimimiseen, hevosavusteisten palvelujen tuottamiseen ja hevosten kouluttamiseen.

Ravivalmentajaksi suuntautuessa opiskelet hevosten hyvinvoinnista huolehtimista, yrittäjänä toimimista, hevosten kouluttamista sekä ravihevosten valmentamista ja kilpailuttamista.
Ratsastuksenopettajaksi suuntautuessa opiskelet mm. hevosten hyvinvoinnista huolehtimista, yrittäjänä toimimista sekä ratsastamista, ratsastuksen ja hevostaitojen opettamista sekä ratsastuksen valmentamista. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Ypäjän Hevosopiston kanssa.

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen on jatkuva haku. Hevospalvelujentuottajan ja ravivalmentajan haku Ruukin maaseutuopistolle https://www.raahenedu.fi/rmo/ruukin-maaseutuopisto/hakeutuminen/
Ratsastuksenopettajan haku Ypäjän Hevosopistolle http://www.hevosopisto.fi/koulutus/ammattitutkinto/ratsastuksenopettajakoulutus-yhteistyossa-ruukin-maaseutuopiston-kanssa/

Opiskelu

Koulutus suunnitellaan yksilöllisesti ja sen kesto sekä sisältö riippuvat opiskelijan aiemmasta osaamisesta. Ammattitutkinnon hakijalta edellytetään hevostalouden perustutkintoa tai työkokemuksella hankittuja vastaavia tietoja ja taitoja. Ratsastuksenopettajaksi hakevalta edellytetään riittävää ratsastustaitoa. Hakijalla on oltava käytettävissä oma kurssihevonen, joka on vähintään kouluratsastuksen tasolla helppo A ja 120-tasolla esteissä. Lisäksi hakijalla on oltava käytössä nuori hevonen.

Kustannukset opiskelijalle
Hevospalvelujentuottaja ja ravivalmentaja 450 €
Ratsastuksenopettaja kts hinnat http://www.hevosopisto.fi/koulutus/ammattitutkinto/ratsastuksenopettajakoulutus-yhteistyossa-ruukin-maaseutuopiston-kanssa/
Maksua ei palauteta, jos opinnot keskeytyvät. Ruokailu ja majoitus opiskelijahinnoilla. Hevosten majoitus vierastallissa opiskelijahinnoilla.

Ota yhteyttä!

Ruukin maaseutuopisto
Riikka Pajuvesa-Korkala
p. 040 8343 404
riikka.pajuvesa-korkala@raahenedu.fi

Ratsastuksenopettajakoulutus
Ypäjän Hevosopisto
Anu Korppoo
p. 040 8607 611
anu.korppoo@hevosopisto.fi