Hakijalle - Koulutuskeskus Brahe

Tule opiskelemaan koulutuskeskus Braheen!

Opinto-ohjaajamme vastaavat mielellään kysymyksiisi sekä selvittävät kanssasi juuri sinulle parhaan koulutusvaihtoehdon.

Raahen ammattiopisto: Liisa Vares puh. 044 439 3458
Lybeckerin opisto: Milka Grekula puh. 040 808 6902
Ruukin maaseutuopisto: Juho Karhu puh. 040 508 2768

Opintoihin hakeutuminen

Yhteishaku
keväisin järjestettävässä yhteishaussa opiskelemaan hakevat peruskoulun päättäneet nuoret (pk-paikat) ja lukion suorittaneet nuoret (yo-paikat). Haku Opintopolussa.

Jatkuva haku
suunnattu henkilöille, joilla on jo aiemmin suoritettuna jokin ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto. Opiskelu toteutetaan nuorten ammatillisessa koulutuksessa. Jatkuvan haun kautta myös täydennetään opetusryhmiä lukuvuoden aikana ja koulutukseen voi hakeutua muulloinkin kuin yhteishaun aikaan. Kysy vapaita opiskelupaikkoja! Jatkuva haku https://raahenedu.inschool.fi/

Urheilupainotteinen koulutus
opiskelijalla on mahdollisuus hankkia ammatti sekä panostaa samalla täysipainoisesti kilpaurheiluun. Lisätietoja urheilupainotteisesta koulutuksesta täältä >

Kaksoistutkinto
voit suorittaa samanaikaisesti kaksi tutkintoa: ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon. Lisätietoja kaksoistutkinnosta täältä >

Oppisopimuskoulutus
Olisiko oppisopimusopiskelu hyvä vaihtoehto juuri sinulle? Lisätietoja oppisopimustoimistosta, puh. 040 663 8815

Työvoimakoulutus
Haussa oleviin työvoimakoulutuksiin pääset tutustumaan tästä

Hakijalle

Mikä ala kiinnostaa juuri sinua? Miten voisit parhaiten hyödyntää omia vahvuuksiasi?
Tutustu eri aloihin ja opistojemme koulutustarjontaan tästä >>

Voit tulla tutustumaan koulutuksiimme jo ennen opiskelijaksi hakemista. Syksyisin järjestetään Avoimet ovet -tapahtuma, myös erilaiset tutustumispäivät ja -jaksot mahdollistavat juuri sinua kiinnostavaan tutkintoon perehtymisen. Jos tarvitset apua opintoihin hakeutumisessa tai opiskelujen suunnittelussa, ota rohkeasti yhteyttä. Opinto-ohjaajamme vastaavat mielellään kysymyksiisi sekä selvittävät kanssasi juuri sinulle parhaan koulutusvaihtoehdon.

Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus

Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus (VALMA); suunnattu pääsääntöisesti perusopetuksen suorittaneille nuorille.

Harkitse ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaa koulutusta:

  • jos et vielä peruskoulun jälkeen tiedä mitä tekisit
  • jos kaipaat lisää tietoa jatko-opintomahdollisuuksista
  • jos tarvitset opiskeluvalmiuksien vahvistamista
  • jos haluat parantaa peruskoulun todistustasi.

Perusopetuksen jälkeisten valmistavien koulutusten hakuaika 22.5.–24.7.2018. Täytä hakulomake opintopolussa . Hakuajan ulkopuolella ole yhteydessä suoraan oppilaitokseen.