Eläintenhoitaja - Koulutuskeskus Brahe
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin

Maatalousalan perustutkinto

Eläintenhoidon osaamisala, eläintenhoitaja

Eläintenhoitajan opinnoissa voit suuntautua mielenkiintosi mukaan tuotanto- ja/tai pieneläimiin. Mielenkiinto voi muuttua myös opintojen aikana, eikä siinä mitään, opintopolku suunnitellaan sen mukaan ja tarvittaessa vaihdetaan polulla suuntaa. Jokainen opiskelija kulkee omaa henkilökohtaista opintopolkuaan. Polun pituuteen vaikuttaa aiemmin hankittu osaaminen. Opiskelijan kanssa yhdessä suunnitellaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS), jota jokainen lähtee toteuttamaan oman aikataulun mukaan.

Pakollisissa tutkinnon osissa pääset tutustumaan maatalousalan töihin, yrittäjyyteen sekä tuotanto- ja pieneläinten hoitamiseen ja hyvinvoinnista huolehtimiseen. Valinnaisilla opinnoilla voit valita opintoja tuotantoeläinten, pieneläinten ja/tai yrittäjyyden parista. Voit myös täydentää opintojasi ottamalla opintoja hevostalouden puolelta tai luonto- ja ympäristöalalta.

Tuotantoeläinsuuntautumisessa pääset opiskelujen aikana kouluttautumaan ja työskentelemään esimerkiksi maidontuotanto-, naudanlihatuotanto- tai lammastilalla ja valmistuttuasi sinulla on osaamista hoitaa ja kasvattaa tuotantoeläimiä erilaisissa eläinhoitoalan yrityksissä, kuten maatiloilla tai lomittajana.

Pieneläinsuuntautumisessa perehdymme tutkinnon perusteiden mukaan pieneläimiin, opintojen pääpainon ollessa koirassa, sen hoidossa ja hyvinvoinnista huolehtimisessa sekä kouluttamisessa. Voit valita myös opintoja oppiaksesi enemmän esimerkiksi kissan tai jyrsijöiden hoidosta ja hyvinvoinnista huolehtimisesta. Tavoitteena on, että voit opintojen jälkeen toimia yrittäjänä tai työllistyä alan työpaikkoihin, kuten eläinhoitolaan, kotieläinpihaan, löytöeläintaloon, eläinkauppaan/-tarvikeliikkeeseen tai koiran kouluttajaksi.

Valitessasi opintoihin paikallisen tutkinnon osan koiran käyttäytyminen ja koulutus, pääset opiskelemaan mm. koiran käyttäytymistä, kommunikointia, koiraurheilua, luonteen testausta, oppimisen lainalaisuuksia ja koiran kouluttamista. Opiskelijoilla on mahdollisuus saada projektikoira opintojen ajaksi koulutettavaksi tai voit kouluttaa omaa koiraasi käytännön tunneilla ja etäviikoilla. Koiran koolla, sukupuolella, rodulla tai iällä ei ole merkitystä. Jos et ole niin kiinnostunut koiran kouluttamisesta, mutta haluaisit oppia lisää mm. käyttäytymisestä ja hyvinvoinnista, voit valita koiran hyvinvointi –tutkinnon osan.

Opiskelu toteutetaan monimuoto-opintoina, jossa lähi-, verkko- ja itsenäisen opiskelun määrä vaihtelee tutkinnon osan mukaan. Monimuotokoulutuksessa opetus on tiivistä ja vaatii itsenäistä ja omatoimista opiskelua. Opiskelussa painotetaan ammatin hallinnan kokonaisuuden hahmottamista sekä sinun omatoimista oppimista ja tiedon hankintaa. Opinnot ovat päätoimisia ja opintotukikelpoisia.

Suoritettuasi tutkinnon, voit toimia joko itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä muun muassa koira-alalla, kotieläinpihassa, eläinkaupassa, eläinhoitolassa, löytöeläintalossa, eläintarhassa tai maaseutuyrityksessä. Toimenkuvaan kuuluvat hoidettavien eläinten hyvinvoinnista huolehtimisen ja hoitotöiden lisäksi tilojen puhtaana- ja kunnossapitotehtävät sekä erilaiset asiakaspalvelutehtävät. Tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden muun muassa eläintenhoitajan ammattitutkintoon sekä luonnonvara- ja eläinlääketieteen alalle korkeakouluihin ja yliopistoihin.

Hakeminen

Hakuaika
Jatkuva haku. Sähköinen hakemus https://raahenedu.inschool.fi/

Valintaperusteet
Hakijat kutsutaan haastatteluun vuonna 2020 viikolla 20. Valinnassa painotamme motivaatiota ja sitoutumista, soveltuvuutta alalle, suhtautumista eläimiin, halua itsensä kehittämiseen sekä alan tuntemusta.

Kutsu haastatteluun ja esitehtävät lähetetään sähköpostilla viikolla 18.

Opintojen aloitus ja kesto 2020
Opinnot alkavat 15.6.2020 orientointijaksolla (ma-ke) ja seuraava lähiviikko on vko 33 (10-12.8.). Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen opintopolun mukaan (arvioitu kesto 1,5-2 vuotta).

Linkki tutkinnon perusteisiin https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3328284/reformi/rakenne

Ota yhteyttä!

Vastaava opettaja
Jonna Jakonen
jonna.jakonen@raahenedu.fi
puh. 040 142 5061