DIEETTIKOKIN ERIKOISAMMATTITUTKINTO - Koulutuskeskus Brahe

Erityisruokavalioiden asiantuntijaksi

DIEETTIKOKIN ERIKOISAMMATTITUTKINTO

Oppisopimuksella
Haku: 1.5.2018 mennessä
Koulutus alkaa keväällä 2018

HAE tästä!

Dieettikokin työnkuva

Lisääntyneiden allergioiden ja eri kulttuurien myötä ruoanvalmistukseen on tullut enemmän haasteita. Dieettikokin erikoisammattitutkinnon suorittaneena osaat suunnitella ja valmistaa aterioita erityisruokavaliota noudattaville erilaisissa keittiöissä ja ravintoloissa. Dieettikokki työskentelee ammattitaitoisesti, itsenäisesti ja vastuullisesti toimipaikan toimintaperiaatteiden mukaisesti. Kannat vastuuta asiakkaiden terveydestä ja hyvinvoinnista. Työssä korostuu asiakaslähtöinen suunnittelu, huolellisuus ja oikean tiedon välittäminen. Dieettikokki hallitsee erityisruokavaliot ja osaa hankkia tiedot myös uusista ruokavalioista. Työssä korostuu itsenäinen tiedonhankinta ja ongelmanratkaisukyky.

Dieettikokin erikoisammattitutkintoon valmistava koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, mikä muodostuu lähi-, etä- ja verkko-oppimisesta sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Lähiopetusta on keskimäärin kerran kuukaudessa, iltaisin, klo 15-19. Opetuksen rinnalla hyödynnämme etätehtäviä, ryhmätöitä ja itsenäistä työskentelyä. Koulutuksen kesto on noin 1,5 vuotta.

Kenelle?

Tutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat hotelli-, ravintola- tai catering-alalla, jotka työskentelevät erityisruoanvalmistuksen parissa ja joilta puuttuu dieettikokin tutkinto. Työpaikalla tapahtuva oppiminen suoritetaan dieettikokin työtehtävissä.

Valintaperusteet:

  • soveltuva alan koulutus, kuten esimerkiksi  hotelli-, ravintola- tai catering-alan perustutkinto tai ravintola-/suurtalouskokin ammattitutkinto
  • 2-3 vuoden työkokemus monipuolisissa ruoanvalmistustehtävissä
  • sitoutuminen tutkinnon suorittamiseen oman työn ohessa

Tutkinnon sisältö

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Erityisruokavalioiden toteuttaminen ammattikeittiössä

Valinnaiset tutkinnon osat:

  • Päiväkoti-ja kouluikäisten erityisruokavalioiden valmistaminen
  • Ikääntyvien erityisruokavalioiden toteuttaminen
  • Ravitsemushoidon toteuttaminen
  • Erityisruokavaliotuotteiden ja palvelujen kehittäminen
  • Tutkinnon osa lähiesimiehen tutkinnosta
  • Tutkinnon osa majoitus-ja ravitsemusalan esimiehen erikoisammattitutkinnosta

Erikoisammattitutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.

Tiedustelut:
Juha Orava, vastuuopettaja
Puh. 040 056 1855
juha.orava@raahenedu.fi

Mari Krook, koulutusalavastaava
Puh. 040 091 6263
mari.krook@raahenedu.fi

Oppisopimuksella opiskelu on maksutonta.
Oppisopimus voidaan tehdä myös yrittäjälle.

Lisätietoja oppisopimuksesta:
Merja Madetoja
Puh. 044 439 4351
merja.madetoja@raahenedu.fi