Autoalan perustutkinto - Koulutuskeskus Brahe
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin

Autoalan perustutkinto

ajoneuvoasentaja

AUTOTEKNIIKAN OSAAMISALA

Autotekniikan koulutus antaa hyvät ja laaja-alaiset valmiudet toimia erilaisissa auto- ja konealaan liittyvissä työtehtävissä. Ajoneuvoasentajana osaat huoltaa ja korjata henkilö- ja pakettiautoja. Henkilökohtaisen opintopolun myötä on mahdollista hankkia osaaminen raskaan kaluston (maatalouskone/työkone) korjaamisesta ja huoltamisesta. Hallitset diagnostiikan/vikahaut, vikojen korjaukset ja määräaikaishuollot.

Ajoneuvoasentajat voivat työllistyä esimerkiksi autoliikkeisiin, merkkikorjaamoihin, yleiskorjaamoihin, erikoiskorjaamoihin, varaosaliikkeisiin tai kuljetusliikkeisiin. Ajoneuvoasentajan työ vaatii ongelmanratkaisutaitoja, ripeää ja joustavaa työotetta sekä asiakaspalveluhenkisyyttä. Menetelmien ja kaluston uudistuessa vaaditaan jatkuvasti uuden oppimista.  Koulutus antaa myös perusvalmiudet toimia itsenäisenä korjaamoyrittäjänä tai varaosamyyjänä.  Valmistuttuasi saat hyvät valmiudet jatkaa opintojasi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Kenelle

Koulutus on suunnattu autoalasta kiinnostuneille, ajoneuvosennukseen suuntautuneille henkilöille:

  • jos sinulla ei ole vielä ammattia ja olet kiinnostunut autoalasta
  • alaa vaihtaville tai
  • alalla jo toimiville, jos sinulta puuttuu ammatillinen koulutus.

Tutkinnon sisältö

Kaikki perustutkinnot ovat laajuudeltaan 180 osaamispistettä:

Ammatilliset tutkinnon osat 145 osp

  • Osaamisalan pakolliset tutkinnon osat 90 osp
  • Valinnaiset tutkinnon osat 55 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

  • matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
  • viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
  • yhteiskunta- ja työosaaminen

Valtakunnalliset opetussuunnitelman perusteet löytyvät täältä Ammatillisten perustutkintojen e-perusteet
Ammatilliseen perustutkintoon kuuluu teoriaopintoja, yhteisten aineiden opiskelua sekä käytännön harjoittelua koulun opetustiloissa sekä työelämässä. Ammatillista osaamistasi harjaannutetaan monipuolisissa käytännön työtehtävissä asiakastöissä. Ammatillisen opintojen ohella voi suorittaa myös ylioppilastutkinnon.

Jatkokoulutus
Tutkinnon suorittamisen jälkeen voit hakeutua työelämään tai jatko-opiskelemaan. Perustutkinnon suoritettuasi sinulla on yleinen jatko-opintokelpoisuus. Voit siis hakea opiskelemaan ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Lisäksi voit kehittää osaamistasi työn ohessa esimerkiksi ammatillisen lisäkoulutuksen avulla.

Kansainvälisyys
Voit suorittaa osan työssäoppimisestasi ulkomailla. Saat kansainvälistä työkokemusta omalta alaltasi, parannat kielitaitoasi, opit elämään erilaisessa ympäristössä sekä tutustut vieraisiin kulttuureihin ja uusiin ihmisiin. Työnantajat arvostavat kansainvälistä työkokemusta ja taitoja työskennellä erilaisissa kulttuureissa.

Tiedustelut

Harri Tyni
Koulutusalavastaava
Puh. 050 596 5758
harri.tyni@raahenedu.fi