Yhteishaku - Koulutuskeskus Brahe

Yhteishaku

Hae opiskelemaan Raahen ammattiopistoon, Lybeckerin opistoon tai Ruukin maaseutuopistoon

 

HAE OPISKELEMAAN YHTEISHAUSSA

Yhteishaku perustutkintokoulutukseen on 19.2.-12.3.2019 osoitteessa www.opintopolku.fi.

Voit etsiä Raahen ammattiopiston, Lybeckerin opiston tai Ruukin maaseutuopiston koulutuksia Opintopolku-palvelussa eri hakusanoilla, kuten ”Raahe”, “Raahen ammattiopisto” tai “laboratorioala Raahe” tai “koneistaja Raahe” jne. Yhteishaussa hakevat peruskoulun tai lukion suorittaneet. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, voit hakea opiskelemaan jatkuvassa haussa suoraan oppilaitokseen. Ulkomaisella todistuksella voit hakea yhteishaun harkintaan perustuvassa valinnassa. Täytä hakulomake huolellisesti ja valitse maksimissaan viisi hakukohdetta. Laita hakukohteet toivejärjestykseen ensisijaisesta aloittaen.

Kaksoistutkinto

Kaksoistutkinnossa suoritat yhtä aikaa ammatillisen tutkinnon ja ylioppilastutkinnon. Lukiossa opiskeltavia aineita ovat äidinkieli, matematiikka (lyhyt), englanti, terveystieto ja ainereaali (yhteiskuntaoppi, maantieto, psykologia, uskonto tai filosofia). Kaksoistutkinto-opiskelijat opiskelevat osan jaksoista lukiossa, joko Raahessa tai oman lähilukion mukaan joko Siikajoella tai Pyhäjoella, tai digiluokassa eli etäopintoina. Kaksoistutkinnon aloittaville järjestetään preppauskurssit matematiikassa ja englannissa.

Valma

Hakuaika ammatilliseen koulutukseen valmentavaan koulutukseen eli VALMAAN on 21.5.-23.7.2019.

Valinnasta tiedottaminen

Tiedotamme opiskelijavalinnasta kirjeitse, missä ovat ohjeet opiskelupaikan vastaanottamiseen.
Mikäli et saa yhteishaussa opiskelupaikkaa, Opetushallitus lähettää sinulle ohjauskirjeen, missä kerrotaan pistemäärä ja varasijat eri hakukohteisiin.
Muista, että jatkuvan haun kautta voit hakea suoraan oppilaitokseen ympäri vuoden, mikäli sinulla ei ole opiskelupaikkaa.
Opinto-ohjaajat ja opintotoimiston henkilökunta auttavat sinua haussa ja koulutusvalinnoissa.

Opinto-ohjaajan kanssa opiskelija voit keskustella hakeutumiseen liittyvistä asioista. Mikäli sinulla on aiempia opintoja tai muuta osaamista, voit arvioida opinto-ohjaajan kanssa niiden soveltuvuutta opiskeltavaan tutkintoon. Opinto-ohjaajan kanssa voit keskustella erilaisista polkuvaihtoehdoista ja muista valinnoista sekä niiden merkityksestä tulevaisuuden tavoitteisiin. Opinto-ohjaajat auttavat sinua myös, mikäli harkitset alanvaihtoa. Valmistumisen häämöttäessä saat ohjausta ja neuvontaa jatko-opintoihin hakeutumisessa.

Raahen ammattiopisto: Liisa Vares puh. 044 439 3458
Lybeckerin opisto: Milka Grekula puh. 040 808 6902
Ruukin maaseutuopisto: Juho Karhu puh. 040 508 2768

Opintotoimistoista saat apua ja neuvoja opiskeluusi liittyvissä asioissa kuten esimerkiksi koulumatka-, opintotuki- ja opiskelijakorttiasioissa. Opintotoimistosta saat myös erilaiset opiskeluun liittyvät todistukset ja opintosuoritusotteen.

Raahen ammattiopisto: Niina Hiitola puh. 044 439 4333
Lybeckerin opisto: Suvi Happo puh. 0400 653 602
Ruukin maaseutuopisto: Tiina Ovaska puh. 040 841 4172