Parturi-kampaaja/hiusala – Raahen Ammattiopisto

Parturi-kampaaja/hiusala

Parturi-kampaaja on hiustenkäsittelyjen ja tyylisuunnittelun asiantuntija.

Hiusalan perustutkinto, parturi-kampaaja 180 osp

Hiusalan toiminnan tarkoituksena on korkealaatuisten hius- ja kauneudenhoitopalvelujen avulla edistää ihmisten kauneutta, terveyttä ja hyvinvointia. Parturi–kampaajat hoitavat asiakkaiden hiuspohjaa ja hiuksia sekä muotoilevat hiuksia ja partaa erilaisten menetelmien, välineiden ja kosmeettisten tuotteiden avulla. Lisäksi he suunnittelevat ja luovat tyyliä yhdessä asiakkaan kanssa, ehostavat, hoitavat käsiä sekä opastavat hiusten ja hiuspohjan kotihoidossa ja kosmeettisten tuotteiden käytössä. Opiskelu perustuu työn kautta oppimiseen opiston Oppitukka kampaamossa asiakaspalvelutehtävissä. Oppitukan HINNASTO

Työelämään:
Tutkinnon suoritettuasi voit toimia parturi-kampaajana toisen palveluksessa, itsenäisenä yrittäjänä, alan tukkufirmojen kouluttajana tai edustajana. Mahdollisuudet ovat monipuoliset.

Yhteystiedot

  • Sisko Sivonen-Läksy, lehtori, koulutusalavastaava 044 050 1603
  • Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@raahenedu.fi

Opiskelijan kommentit

Tutkintojen rakenne

Kaikki perustutkinnot ovat laajuudeltaan 180 osaamispistettä:
• Ammatilliset tutkinnon osat 135 osp
• Yhteiset tutkinnon osat 35 osp
• Vapaasti valittavat 10 osp

Valtakunnalliset opetussuunnitelman perusteet löytyvät täältä Ammatillisten perustutkintojen e-perusteet
Koulutuskeskus Brahen opetussuunnitelman yhteinen osa

Ammatilliseen perustutkintoon kuuluu teoriaopintoja, yhteisten aineiden opiskelua sekä käytännön harjoittelua koulun opetustiloissa sekä työelämässä. Ammatillista osaamistasi harjaannutetaan monipuolisissa käytännön työtehtävissä asiakastöissä. Ammatillisen opintojen ohella voi suorittaa myös ylioppilastutkinnon.

Jatkokoulutus

Tutkinnon suorittamisen jälkeen voit hakeutua työelämään tai jatko-opiskelemaan. Perustutkinnon suoritettuasi sinulla on yleinen jatko-opintokelpoisuus. Voit siis hakea opiskelemaan ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Lisäksi voit kehittää osaamistasi työn ohessa esimerkiksi ammatillisen lisäkoulutuksen avulla.

Kansainvälisyys

Voit suorittaa osan työssäoppimisestasi ulkomailla. Saat kansainvälistä työkokemusta omalta alaltasi, parannat kielitaitoasi, opit elämään erilaisessa ympäristössä sekä tutustut vieraisiin kulttuureihin ja uusiin ihmisiin. Työnantajat arvostavat kansainvälistä työkokemusta ja taitoja työskennellä erilaisissa kulttuureissa.