Kaksoistutkinto – Raahen Ammattiopisto

Kaksoistutkinnossa suoritat yhtä aikaa ammatillisen tutkinnon ja ylioppilastutkinnon.

Kaksoistutkinnossa suoritat yhtä aikaa ammatillisen tutkinnon ja ylioppilastutkinnon. Ammattiopiston opiskelijat suorittavat lukio-opinnot Raahen lukiolla. Syksyllä 2015 aloittaneet opiskelijat opiskelevat terveystiedon etälukiossa. Lukio-opetus on keskitetty pääasiassa aamu- ja iltapäivään (klo 8–10 ja klo 14–16).

Lukujärjestys on laadittu niin, että kaksoistutkinto voidaan suorittaa kolmessa vuodessa eli samassa ajassa ja yhtä aikaa kuin ammatillinen tutkintokin. Lukion ja ammatillisten aineiden tuntien päällekkäisyyttä ei voi kokonaan välttää, mikä vaatii opiskelijalta omatoimisuutta ja oma-aloitteisuutta sekä kykyä ja motivaatiota opiskella myös itsenäisesti asioita.

Ammatillisten oppilaitosten opiskelijat opiskelevat omana ryhmänään lukiokursseja seuraavissa oppiaineissa: äidinkieli, englanti, lyhyt matematiikka ja terveystieto. Kaksoistutkinto-opiskelijalla on kaksi lukiokurssia jokaisessa jaksossa, kurssissa 3 ot/vko. Yksi oppitunti on 75 minuuttia. Lukiokursseja suoritetaan yhteensä 24 kurssin verran. Suoritetut opinnot hyväksiluetaan ammatillisten opintojen yhteisiin aineisiin.

Sähköisen ylioppilastutkinnon vuoksi syksyllä 2015 aloittaneet opiskelijat tarvitsevat kannettavan tietokoneen. Tarkempia tietoja laitteistovaatimuksista löytyy esimerkiksi tästä YTL:n ohjeistuksesta.

Ryhmänohjaajana toimii Sanna Jylhä

sanna.jylha(at)raahenedu.fi

Hakeminen
Voit ilmoittautua kaksoistutkinto-opiskelijaksi jo hakuvaiheessa mutta viimeistään ensimmäisen jakson aikana kaksoistutkintolaisten ryhmänohjaaja Saara Holapalle. Kaksoistutkinnon suorittamisesta kerrotaan lyhyesti jo ensimmäisenä päivänä kaikille aloittaville opiskelijoille ja myöhemmin elokuun aikana ryhmäkohtaisesti tarkemmin. Varsinainen kaksoistutkintoinfo Raahen lukiolla pidetään syyskuun ensimmäisellä viikolla: asiasta tiedotetaan Wilma-tiedotteella ja -viestillä kaikkia opiskelijoita.

Jos olet jo suorittanut osan lukio-opinnoista, voit aloittaa niiden suorittamisen kaksoistutkintolaisena myös myöhemmässä vaiheessa opintoja. Myös tässä tilanteessa on hyvä olla mahdollisimman varhaisessa vaiheessa yhteyksissä kaksoistutkintolaisten ryhmänohjaajaan, jotta voidaan suunnitella tarkemmin, milloin lukio-opinnot osaltasi tarkalleen ottaen alkavat.