Auto- ja kuljetusala – Raahen Ammattiopisto

Autotekniikan osaamisala, ajoneuvoasentaja

Pyörien on pyörittävä! Me pidämme ne pyörimässä!

Autotekniikan osaamisala, ajoneuvoasentaja (180 osp)
Autotekniikan koulutus antaa hyvät ja laaja-alaiset valmiudet toimia erilaisissa auto- ja konealaan liittyvissä työtehtävissä. Työssäoppimisjaksolla voi erikoistua esimerkiksi pienkoneisiin, työkoneisiin tai raskaaseen kalustoon. Koulutus antaa myös perusvalmiudet toimia itsenäisenä korjaamoyrittäjänä sekä varaosamyyjänä. Opintoihin sisältyy vähintään 46 osaamispistettä työssäoppimista alan työtehtävissä.

Työelämään:
Ajoneuvoasentajaksi valmistuttuasi voit työskennellä esimerkiksi auto- ja konekorjaamoilla tai varaosaliikkeissä. Valmistuttuasi saat myös hyvät valmiudet jatkaa opintojasi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Auto-osaston asiakastyöt HINNASTO

Opiskelijan kommentit

Ensimmäisen vuoden autopuolen opiskelijat Emma ja Tiia toteavat ensimmäisistä kuukausistaan koulussa seuraavaa:

Tutkintojen rakenne

Kaikki perustutkinnot ovat laajuudeltaan 180 osaamispistettä:
• Ammatilliset tutkinnon osat 135 osp
• Yhteiset tutkinnon osat 35 osp
• Vapaasti valittavat 10 osp

Valtakunnalliset opetussuunnitelman perusteet löytyvät täältä Ammatillisten perustutkintojen e-perusteet
Koulutuskeskus Brahen opetussuunnitelman yhteinen osa

Ammatilliseen perustutkintoon kuuluu teoriaopintoja, yhteisten aineiden opiskelua sekä käytännön harjoittelua koulun opetustiloissa sekä työelämässä. Ammatillista osaamistasi harjaannutetaan monipuolisissa käytännön työtehtävissä asiakastöissä. Ammatillisen opintojen ohella voi suorittaa myös ylioppilastutkinnon.

Jatkokoulutus

Tutkinnon suorittamisen jälkeen voit hakeutua työelämään tai jatko-opiskelemaan. Perustutkinnon suoritettuasi sinulla on yleinen jatko-opintokelpoisuus. Voit siis hakea opiskelemaan ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Lisäksi voit kehittää osaamistasi työn ohessa esimerkiksi ammatillisen lisäkoulutuksen avulla.

Kansainvälisyys

Voit suorittaa osan työssäoppimisestasi ulkomailla. Saat kansainvälistä työkokemusta omalta alaltasi, parannat kielitaitoasi, opit elämään erilaisessa ympäristössä sekä tutustut vieraisiin kulttuureihin ja uusiin ihmisiin. Työnantajat arvostavat kansainvälistä työkokemusta ja taitoja työskennellä erilaisissa kulttuureissa.