Lybeckerin opisto

Lybeckerin opisto on alallaan maamme vanhin suomenkielinen käsi- ja taideteollisuusoppilaitos. Opetusta on järjestetty meillä jo vuodesta 1844 alkaen. Opisto kuuluu Koulutuskeskus Braheen. Opistomme sijaitsee Raahessa, 25 000 asukkaan merellisessä ja opiskelijamyönteisessä kulttuurikaupungissa.

Opistossamme voi suorittaa kaksi eri perustutkintoa:

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, jossa voit suuntautua animaatio- ja pelituotantoon, mediatuotantoon, graafiseen suunnitteluun tai kuva- ja mediataiteeseen.

Taideteollisuusalan perustutkinto, jossa voit suuntautua sisustus- ja kalustesuunnitteluun tai sisärakentamiseen. 

Opinnoissa painotetaan yrittäjyyttä ja työelämätaitoja, ja niihin kuuluu työssäoppimisjaksoja, jolloin osaamista kartutetaan alan työpaikoissa.

Opiskeluaikana on mahdollista opiskella tai suorittaa työssäoppimisjaksoja myös ulkomailla. Lisäksi meillä voi suorittaa ammatillisen tutkinnon ohessa lukio-opintoja ja valmistua ylioppilaaksi. Kaikilla perustutkinnon suorittaneilla on yleinen jatko-opintokelpoisuus eli Lybeckerin opistosta valmistuneet voivat hakeutua jatko-opintoihin haluamalleen alalle ammattikorkeakouluihin tai yliopistoihin.