Mediatuotanto

Opinnoissa syvennytään äänentoistoon, valaisuun ja äänitystekniikkaan, valokuvaukseen ja nettisivujen valmistukseen, videotuotantoihin, monikameratyöskentelyyn ja lähetystoimintaan. Opintoihin sisältyy vähintään 40 osaamispistettä työssäoppimista alan työtehtävissä.

Ensimmäisen vuoden opinnot ovat yhteiset animaatio- ja pelituotantoon suuntautuvien kanssa, ja mediatuotannon suuntautumisala valitaan ensimmäisen opiskeluvuoden keväällä.

Tutkinnon suorittaneella on yleinen jatko-opintokelpoisuus, eli valmistumisen jälkeen voit hakeutua jatko-opintoihin haluamallesi alalle ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

Tutkinto: media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, mediapalvelujen toteuttaja

Työpaikat

Alalle valmistuttuasi voit työskennellä esimerkiksi äänentoistoalalla, video- ja äänituotantoyhtiöissä, valokuvaamoissa, mainos- ja mediatoimistoissa, radiossa sekä verkkokaupan parissa.

Hakeminen

Voit hakea opiskelemaan vuosittain yhteishaussa helmi-maaliskuussa. Hakeminen tapahtuu osoitteessa opintopolku.fi.

Koulutukseen voi hakea myös yhteishaun ulkopuolelta jatkuvassa haussa. Jatkuva haku on tarkoitettu ensisijaisesti aikaisemman lukio- tai ammatillisen tutkinnon suorittaneille. Jos sinulla on aikaisempi lukio- tai ammatillinen tutkinto, voit valmistua meiltä jopa kahdessa vuodessa.

Syksyisin myös peruskoulusta tulevat voivat hakea mahdollisia vapaaksi jääneitä tai vapautuneita opiskelupaikkoja jatkuvan haun lomakkeella.

Hakulinkki, jatkuva haku ->