Haku hierojan ammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen 2017 – Aikuiskoulutus
10.1.2017

Haku hierojan ammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen 2017

Koulutusaika

Koulutus alkaa toukokuussa 2017 

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on kehittää opiskelijan tiedollisia ja taidollisia valmiuksia toimia hierojana. Tavoitteena on suorittaa hierojan ammattitutkinto oman työn ohessa henkilökohtaistaminen huomioiden.

Koulutus ei oikeuta opintotukeen (koulutusta alle 25 tuntia/viikko).

Koulutetun hierojan ammattinimike mahdollistaa arvolisäverovapauden hierojan toimen osalta, oikeuden rekisteröityä Valvira:n (Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto) alaisuuteen, mikä mahdollistaa potilasvakuutuksen saamisen.

Hierojan ammattitutkinto antaa pätevyyden toimia hierojan tehtävissä sosiaali-, terveys-, liikunta- ja hyvinvointialan yrityksissä ja yhteisöissä.

Koulutus toteutuu näyttötutkintona. Opinnot suoritetaan monimuoto-opiskeluna sopien näin myös työssäkäyville. Lähijaksot on suunnattu ilta- ja viikonloppuaikoihin 2-4 kertaa kuukaudessa.

Hierojalta vaaditaan hyvää terveyttä, sosiaalisuutta sekä palvelualttiutta. Hierojan ammattitutkintovaatimuksiin voit perehtyä Opetushallituksen sivuilla www.oph.fi.

Hierojan ammattitutkinto on SORA-lainsäädännön alainen, eli opiskelijavalintaan vaikuttaa hakijan terveydentila. Terveydentilaa koskevat tutkintokohtaiset vaatimukset löydät täältä.

Hakuaika

Hakuaika 1.3 – 2.4 2017. Osa hakijoista valitaan haastatteluun hakemuksen perusteella. Tämän jälkeen suoritetaan opiskelijavalinta.

Opiskelijapaikkoja on 16kpl.

Hakemuksen lähettäminen

Lähetä vapaamuotoinen hakemus sähköpostitse osoitteeseen mia.ahinko@raahenedu.fi. Jos olet ehtinyt lähettää hakemuksen lomakkeen kautta, pyytäisimme lähettämään samat tiedot vielä uudelleen suoraan sähköpostitse. Hakemusviestiin tarvitaan seuraavat tiedot:
– nimi
– osoite
– syntymäaika/sostunnus
– sähköpostiosoite
– puhnro
– koulutus
– ammatti
– miksi tulisi valita hierojan ammattitutkintoon opiskelijaksi

Lisätietoja:

Mia Ahinko
Opettaja/kuntoutus ja terveystieto
Raahen koulutuskuntayhtymä
puh. 044 439 4379
mia.ahinko(at)raahenedu.fi